Puteeeri 's






Assalamualaikum . Bonjour there , thx coming to this Puteeeri's . Just an ordinary girl , obsessed to movies ! Follow me , leave ur footprints on the Shoutbox , I'll follow you back then :)





Puteeeri's :)
Powered by Blogger.
Kenalpasti Powerbank Pineng anda ORIGINAL or FAKE

Assalamualaikum earthlings!

Lama benor tak update.
Today. Puteri nk ajar hampa cenna nk kenalpasti

Powerbank iolls ori kerr ?

Bnyak sgt powerbank yang dijual di pasaran.
Kebanyakan Powerbank tu semua boleh charge ada la dalam satu atau setengah kali jee walaupon pengisian dia 10 000 mah atau lebih.
Taksama dengan Powerbank original yg boleh charge hingga ke 4-5 kali kalau pengisian dia 10 000mah.
Jenama yg terkemuka dan trusted sekarang adalah Pineng dan Youboo.
Puteri guna Pineng sebab aku punya sukaa la wek haha.

Nnti pada akhir entry puteri nk bagi link tempat trusted jual powerbank.
Yang comfirm ORIGINAL and murah sgt sbb ada sale hingga 75% sekarang.
Okey. Kalau hampa nk beli Pineng tapi nak kenalpasti samada ia ORIGINAL tak.
Teruskan pembacaan.
Kalau terus nk beli powerbank Hello Kitty pasar malam, tak payah teruskan la eh :p

First 1

Yang original, printed tulisan belakang tu CLEAN N CLEAR. Haa yg fake, blur jee.




Second 2



Dia ada sticker mcam tu. Nampak kan? Berkilat2 gitu :3




Third 3

Tempat jual tu mestilah menyediakan warranty card 1 year. Sebab?
Pineng dah janji kalau powerbank anda ni rosak bley ganti yg baru within 1 year :D
Bagus kan?

Okey. Sekarang nk share link yg menjual powerbank dengan harga borong n of courseeeee
ORIGINAL !!!
Haha. Mana batak pon aku :p



Puteri dh buat survey kat kedai2, booth2, Instagram Facebook semua, takda lagi yg tawarkan harga serendah kat lazada ni.

Tgok la ni weyyyy kat tempat lain powerbank sabun pink tu paling murah pun kat Ekspo haritu gua tgok RM55. Kat lazada ni RM45 jee free postage pulak tuuuu wawawa :o



(Klik untuk tumbesaran ^^)

Nah link hampaaa. >sini<

So jum la sama2 kita support Pineng Original.
Adeyy patut nya Pineng n Lazada upah aku buat entry ni wekkk.