Puteeeri 's






Assalamualaikum . Bonjour there , thx coming to this Puteeeri's . Just an ordinary girl , obsessed to movies ! Follow me , leave ur footprints on the Shoutbox , I'll follow you back then :)





Puteeeri's :)
Powered by Blogger.
Resepi Ayam Percik Simple and Mudah

Assalamualaikum :)

Hoho. Actually resepi ni dah lama buat.
Hari ni baru ada niat sesuci dalam debu nak sharing is caring --'
Key. tanak ckap pnjang. 
Uolls bukak penat-2 blog puteri ni, dengan lembab nye internet bukan untuk dengar ceramah Wifi berbayar ye tak ? Muahahaha. Nvm.

Let get start it ! *OVERS*



1. First and foremost. Korang kisar or dalam bahasa omputih blend bawang putih seulas , bawang besar , serai and halia.




2. Then , perap ayam korang dalam 1 jam. Kalau semalaman lagi haa KELIA (y) . Boleh jaa korang nak tambah sos lada hitam sekali tyme ni. Tobat mengancammmm :p

3. Okeh. Sekalang, lepas perap bakar lah ayam tu. Sementara menunggu proses membakar kita potong cili kering and bawang merah, bawang putih seulas. Then blend one more time .




4. Panaskan api dengan sedikit minyak. Then, masukkan bahan-2 yang dikisar tadi ;)

5. Masukkan satu cawan santan, 2 batang serai (diketuk) dan garam n gula secukup rasa.

6. Masak sehingga kuah menjadi pekat (15-20 minit). Bila udah siap, curahkan kuah ke atas ayam yang telah dibakar tadi. Simple jekans ?



.
.
.
.
.


Labels: , , , ,