Puteeeri 's






Assalamualaikum . Bonjour there , thx coming to this Puteeeri's . Just an ordinary girl , obsessed to movies ! Follow me , leave ur footprints on the Shoutbox , I'll follow you back then :)





Puteeeri's :)
Powered by Blogger.
CONTEST RAYA : Semasa Hari Raya saya buat ..

Assalamualaikum . Anneong rakyat korea sekalian :P

( Nampak kann ? Click banner nak join ! )

Baca tajuk nmpak menarik dah , 
Sebab tu la Puteri dengan bersederhana hati nya joinn ! #
Senang ja contest abangEridy kita organised ni .
Sambungkan ayat " Semasa Hari Raya saya buat .. "

Then , kalau memuaskan hati dan sanubari diaaa , insyaAllah 5 orang akan dapat RM50 duit rayer syiaaaang . 
Dah stop memanjangkan cerita . Start teruss !

My answer ;
Semasa Hari Raya saya buat macam macam . Dulu waktu kecik-2 lagi sakan , pagi-2 bangun pakai baju raya , rabut basikal , rempit sakan .. Tambah pulak , dulu kat kampung , jalan berbukit-bukit , syok tak sangga ! Kakak puteri , waktu first raya injurt kat siku d. Kesiann . Bila nakmandi , menjerit satu kampung dengar " Sakit sikuu ! Pedih ! " Siann .
Then , pergi beraya rumah jiran-jiran , kutip ampauu . Sekarang ? Puteri dah besar kan . *besar ker ? Hoho . Tugas tugas puteri akan bermula pada malam raya ! -,-
Malam raya
- Puteri la yang paling the terer bab bab menganyam ketupat haa . Sunggoh aih . Kalau dalam sepupupu , puteri dengan kakak la yang akan menganyam ketupat . Yang lain tu hampeh . Mak aq pon failed haa . Like duckling teaches its mother swimming laa . *bajet bajet 
- Then , akan ada section Menonton Tv Beramai ramai . Hoho . Pada section ini lah akan kedengaran helaian tawa  sanak saudara haa . Ada yang huhu , ada yang haha , ada yang huha . Section ni akan habes until late twilight . Dalam pukol 3pagi tu , akan kelihatan la makhluk makhluk tuhan paling seksi berbaris di ruang tamu nuu . Serious ! Sleeping in the living room laa da best , AirCond blasting until the dawn 16celcius --'
Pagi raya
- Pagi Raya kalau tak gi Solat Raya tak bermakna la kan . *overs* Lepas solat raya , bersiap siap dengan baju merlik kelip lap twinkle little star nya . Teruslah photoshot sampai ke malam ! Malamnya , kami akan panggil camera man datang kcik kcik haa . Kalau naktunggu camera man datang dengan sendirinya , tunggu jadi retiss lah .
Second & Third Raya
- Second day , akan bergerak ke Kuale Kangsar rumah belah mak . Kat sini rancak wah , sepupupu puteri semuanya superman haa . Mercun setiap masa . Dari kecik 5tahun , sampai ke ayah ayah nya , mercuun sajaa . Photoshot pulak haa , setiap masa . Belah mak , 3orang cameraa man adoo . Memang profession mereka kan . Soo , smpai ke tidur-tidur kcik kcik lagi haa .
- Third raya , akan ada tahlil untuk arwah tok . Meriah la kan jumpa suma saudara jauh jauh . Hmp , sedih la jugak kan , dulu tok ada lagi best :/

#Setakat ni jaa oke . Thanks AbangEridy coz anjurkan contest menarik cenggini haa :))