Puteeeri 's






Assalamualaikum . Bonjour there , thx coming to this Puteeeri's . Just an ordinary girl , obsessed to movies ! Follow me , leave ur footprints on the Shoutbox , I'll follow you back then :)





Puteeeri's :)
Powered by Blogger.
Kenalpasti Powerbank Pineng anda ORIGINAL or FAKE

Assalamualaikum earthlings!

Lama benor tak update.
Today. Puteri nk ajar hampa cenna nk kenalpasti

Powerbank iolls ori kerr ?

Bnyak sgt powerbank yang dijual di pasaran.
Kebanyakan Powerbank tu semua boleh charge ada la dalam satu atau setengah kali jee walaupon pengisian dia 10 000 mah atau lebih.
Taksama dengan Powerbank original yg boleh charge hingga ke 4-5 kali kalau pengisian dia 10 000mah.
Jenama yg terkemuka dan trusted sekarang adalah Pineng dan Youboo.
Puteri guna Pineng sebab aku punya sukaa la wek haha.

Nnti pada akhir entry puteri nk bagi link tempat trusted jual powerbank.
Yang comfirm ORIGINAL and murah sgt sbb ada sale hingga 75% sekarang.
Okey. Kalau hampa nk beli Pineng tapi nak kenalpasti samada ia ORIGINAL tak.
Teruskan pembacaan.
Kalau terus nk beli powerbank Hello Kitty pasar malam, tak payah teruskan la eh :p

First 1

Yang original, printed tulisan belakang tu CLEAN N CLEAR. Haa yg fake, blur jee.




Second 2



Dia ada sticker mcam tu. Nampak kan? Berkilat2 gitu :3




Third 3

Tempat jual tu mestilah menyediakan warranty card 1 year. Sebab?
Pineng dah janji kalau powerbank anda ni rosak bley ganti yg baru within 1 year :D
Bagus kan?

Okey. Sekarang nk share link yg menjual powerbank dengan harga borong n of courseeeee
ORIGINAL !!!
Haha. Mana batak pon aku :p



Puteri dh buat survey kat kedai2, booth2, Instagram Facebook semua, takda lagi yg tawarkan harga serendah kat lazada ni.

Tgok la ni weyyyy kat tempat lain powerbank sabun pink tu paling murah pun kat Ekspo haritu gua tgok RM55. Kat lazada ni RM45 jee free postage pulak tuuuu wawawa :o



(Klik untuk tumbesaran ^^)

Nah link hampaaa. >sini<

So jum la sama2 kita support Pineng Original.
Adeyy patut nya Pineng n Lazada upah aku buat entry ni wekkk.





Suster Ngengsot !

Assalamualaikum.

Pabila aku bngun untuk solat Subuh pada pagi tadi.
Aku melalui sarang tebuan abangku yg sudahlama ditinggalkannya..
Pandangan ku tertumpu pada kerusi di situ.

 


Eh, sapa plak yg main komputer pepagi rabun ni ?

Hati ku tiba2 berdegup kencang seperti kenderaan mawu perang.

Aku mndekati bilik itu bersama hati yg gusar. Semakin hampir, semakin berpeluh diriku.


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Langkahku terhenti betul2 di hadapn bilik itu. Kelihatan sebuah makhluk tidak bernyawa di situ.




Hoho. Benda ni rupenyee.
Buat tekejut aq jah.
Bear ni lah yg kak aq beli 90 hinggit guna duit voucher buku. Muahaha.
Owng beli buku, dy beli jebon.
KBaii.


Mak I dipukauu !

Assalamualaikum wbt.



Actually, sebelum ni aq guna Galaxy Mini, what to say?
Aq mmg sayang sngat fon ni n mmg bercita2 tanak tukar walaupun ribut petir mahupun kapal terbang yg terpesong dari rdarnya melanda.
Juz saying. Tak mendoakan pon.
Tapi, nk wat gena, mak aq terbawa fon gih bank then cenna ntah, hilang kat situ.
Dy kata macam kena pukau.
KATENYEE.

Aku mmg takcaya la. Muahaha. Sebab?
Fyi, tahun ni saja 3fon dah hilang.
Takkkan tiga2 pukau jugak en? Act mak aq sangat baek.
Except for dia suka beletiaq.
Maw kat dapuq, kita tersalah siked pon, dy beletiaq bukan men lagi.
And forsure, jgan cuba kaciaww tudung Fareeda yg soo merupakan jiwa raga dy tu kalau tanak kena beletiaq.
Tapi suma yg dy ckap tu ofcoz for my future.
Thats the point.

Tet.

Then, bila I call mak I suruh datang ambik kat asrama, dy kata la dy bagi hilang fon.
Betapa luluhnya jantungku pabila mendengar berita yg menggemparkan itu.
Hurm.
Tapi luckily walaupon dy datang ambik aku kat hostel 45minit lambat, but she still accompanied me to buy a new phone.
Phone ape ? Lu pikir la seniri.